မွ်စ္ကိုစားသင့္တဲ့ အေၾကာင္းမ်ား
မွ်စ္ဟာ ဟင္းခ်က္ရာတြင္ အသံုးဝင္တဲ့ အစားအစာတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ ေၾကာ္စား၍လည္း ရတဲ့အျပင္ ျပဳတ္စာရင္လည္း ေကာင္းပါတယ္။ အစရိွသျဖင့္ စားနိုင္ပါတယ္။
မွ်စ္ဟာ လူေတြအတြက္ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးေတြ မ်ားစြာေပးပါတယ္။ အဲဒါေတြကေတာ့ နာတာရွည္ေရာဂါမ်ား အတြက္ အထူးပင္ ေကာင္းမြန္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ မေကာင္းတဲ့ အဆီပိုေတြကို ေလ်ာ့ခ်နိုင္ပါတယ္။ အစာေခ်စနစ္ကို ေကာင္းမြန္ျပီး ေသြးဖိအားကိုပါ ထိန္းေပးသည့္အတြက္ ေန႔တိုင္း စားေပးပါ။
ဒါ့တင္ မကေသးပါဘူး။ မွ်စ္ဟာ ပိုးသတ္အာနိသင္ ရိွပါတယ္။ ကင္ဆာေရာဂါ ကိုေတာင္ ကာကြယ္နုိင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိ အျပည့္အဝ ရိွပါတယ္။ နွလံုးအတြက္ ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ အစားအစာ တစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။
http://goo.gl/odZAvC
ေက်ာ္လင္းနုိင္
က်န္းမာေရးနွင့္ အလွအပ သတင္းမ်ား
No comments:
Post a Comment